Ђорђевић: Министарство обезбедило средства за запошљавање слепих и слабовидих

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да је Министарство на чијем је челу у последњих годину дана обезбедило средства за запошљавање слепих и слабовидих особа и позвао је све да се не устручавају да запосле особе са инвалидитетом.

"У последњих годину дана набавили смо Брајеве штампаче, обавили постављање звучне сигнализације на раскрсницама и још много тога како бисмо изашли у сусрет потребама особама са инвалидитетом", рекао је Ђорђевић, а саопштио његов кабинет.

Ђорђевић је поводом Светског дана Брајевог писма казао да Министарство које води посебну пажњу посвећује тим особама и да се труди да им обезбеди услове за рад и живот, те да ће и свој сајт прилагодити слепим и слабовидим особама како би информације биле доступне свима.

"У Србији има преко 12.000 слепих и слабовидих особа и због њих је важно да се подиже свест о значају Брајевог писма, које писану реч претвара у тактилни облик и тако представља симбол писмености, образовања и укључивања слепих и слабовидих особа у све друштвене токове", рекао је Ђорђевић.

ПЗС / Бета

Датум објаве: 05.01.2019.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!