Ђорђевић: Више пара за особе са инвалидитетом

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је просторије Друштва за дечју и церебралну парализу на Новом Београду које су уз подршку Министарства, опремљене теретаном за особе са инвалидитетом.

Зоран Ђорђевић наводи да је у овој години за унапређење положаја особа са инвалидитетом из буџета издвојено 50 милиона више него претходне и додао да ће се Влада Србије и ресорно Министарство трудити да сваке наредне године тај износ буде већи, наводи се у саопштењу.

"Учинићемо све да положај особа са инвалидитетом буде још бољи. Желимо да им обезбедимо све оно што им је потребно за њихов бољи живот и несметано кретање, а у складу са могућностима које имамо. Веома сам захвалан што друштво има поверења у Владу Србије и верују у оно што радимо, јер једино заједничким залагањем и радом успећемо да унапредимо услове живота особа са инвалидитетом", рекао је Ђорђевић.

Председник Друштва за дечију и церебралну парализу Синиша Букомир захвалио је Министарству на помоћи и додао да ова теретана много значи за физички напредак особама које болују од церебралне парализе.

"Сви чланови су у прилици да бесплатно вежбају уз личног тренера, који им прописује индивидуалан план исхране и тренинга. Сем утицаја на здравље и физичку форму вежбање у теретани утиче и на социјализацију вежбача, јер је ово идеална прилика за окупљање и дружење великог броја чланова удружења", истакао је Букомир.

Додаје да се већ неколико месеци активно вежба, и да је примећен велики физички напредак код корисника, који ће биће и презентован Министарству на крају пројекта.

У теретани за особе са инвалидитетом, поред машина за вежбање, тегова, гума и осталих реквизита направљен је електро стимулатор мишића за све чланове који због свог стања нису у могућности да вежбају редован програм вежби.

Теретану тренутно користи 20 активних вежбача, а 15 особа са инвалидитетом повремено долазе.

Обиласку објекта присуствовала је и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, додаје се у саопштењу.

ПЗС / Танјуг

Датум објаве: 14.01.2019.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!