Празнична еуфорија у “Зрачку”: Уз осмех и песму све је лакше

Чачак – Уз тактове познатих хитова играло се и певало данас у “Зрачку”, јер традиционална празнична журка није изостала ни ове године. Добро расположени и са осмехом корисници Установе за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју су дочекали Арена бенд са којима су певали у глас.

“Ова журка је одлична, дружимо се и проводимо. Певали су и моју омиљену песму од Аександре Пријовић”, рекла је корисница Каћа, која као права девојчица има посебну новогодишњу жељу.

“Волела бих да добијем шминку, сенке и да шминкам себе, али и другарице”, уз осмех је испричала.

Њен друг Стефан, пре само 10 дана дошао је у “Зрачак” и одлично се уклопио.

“За разлику од осталих установа овде је дефинитивно најбоље. Ово су први празници које проводим овде и заиста сам одушевљен, атмосфера је одлична. Нигде се лепше нисам провео”, рекао је Стефан.

Арена бенд пријатељ је ове куће, јер већ четири године заједно са корисницима уживају у предпразничној атмосфери.

“Ово је за нас јединствен догађај и концерт који памтимо целе године. Атмосфера је заиста посебна и срећни смо што можемо са децом, али и одраслима који су корисници ове установе да поделимо празничну радост и да им овај дан учинимо посебним”, каже Новица Петровић, члан бенда.

У доброј атмосфери свима су уручени новогодишњи пакетићи које је за њих припремило Удружење за помоћ ментално неразвијеним особама.

“Сваке године организујемо журку и додељујемо пакетиће, то њима много значи и управо је ова данашња забава оно што се препричава целе године. У 2019. годину улазимо срећни и са новим циљевима како би нашим члановима помогли што више и надамо се још бољим реултатима”, истакао је Радојица Струњаш секретар у Удружењу.

Запослени у “Зрачку” наглашавају да је цео децембар у њиховој установи обојен празнично.

“Китимо јелку, просторије, правимо новогодишње честитке. Желимо да и њима пренесемо ту празничну еуфорију и да уживају. Овом журком из године у годину све су више одушевљени, јер воле музику и да се друже”, казао је један од дефектолога у установи “Зрачак”.

ПЗС

Датум објаве: 25.12.2018.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!