Да сви имамо једнака права

Међународни дан особа са инвалидитетом, од 1992.године широм света, обележава се 3. децембра. Мото ове године је „Оснаживање особа са инвалидитетом и обезбеђивање укључености и једнакости“.

Центар за самостални живот особа са инвалидитетом Чачак и ове године обележава свој дан, а током целе године ради на оснаживању особа са инвалидитетом кроз бројне акције и радионице.

“Центар кроз свој рад промовише филозофију самосталног живота. Kључ самосталног живота је персонална асистенција која у Чачку постоји од 2011. када је основана и наша организација. Већ осам година како траје наша борба, и суочавање са страхом од прекида услуге персоналне асистенције. Особе са инвалидитетом се суочавају и са другим проблемима, отежано запошљавање, архитектонске баријере, односно неприступачност, предрасуде, непоштовање законске регулативе...”, указала је на проблеме са којима се свакодневно сусрећу особе са инвалидитетом, председница Центра Драгана Максимовић.

Центар за самостални живот особа са инвалидитетом Чачак основан је 15. јануара 2011. године,и броји 30 чланова. Заједнички раде на развијању сервиса персоналне асистенције, запошљавању, и решавању проблема, како би дошло до повећања квалитета живота особа са инвалидитетом.

ПЗС

Датум објаве: 03.12.2018.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Драгана Максимовић, Центра за самостални живот особа са инвалидитетом Чачак Фото: ПЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!