Град Чачак потписао уговоре са геронто домаћице које ће помагати старим лицима

Чачак - Град Чачак потписао је уговор са агенцијом “Нивеус тим” из Горњег Милановца о пружању услуге помоћ у кући старим лицима. Како истиче Мирослава Милошевић, стручни радник Нивеус тима, уговор је потписан са 19 геронто домаћица које ће обилазити 76 корисника.

Стручни сардник Нивеус тима, Мирослава Милошевић, фото: ПЗС

„У циљу унпређења живота старијих лица и да се не би измештали из свог окружења, геронто домаћице им помажу у обављању свакодневних активности. Захтев се подноси центру за социјални рад уз медицинску документацију, а корисници могу да постану сви који у свом дому немају никог да брине о њима услед различитх околности. Међутим, у Чачку је потражња била већа у оносу на капицетите које можемо да пружимо, тако да је на листи чекања 18 корисника”, изјавила је Мирослава Милошевић.

Весна Петрић послом геронто домаћице бави се већ три године. Радно време јој је осам сати у току којих обиђе 4 корисника.

Геронто домаћица Весна Петрић, фото: ПЗС

„Задовољни смо потписаним уговором јер смо до сад радили као волонтери, а сад смо плаћени и имамо здравствено осигурање. Посао је хуман и није тежак, јер све радимо у сарадњи са корисницима који у нама првенствено виде пријатеље. Са својих 57 година не бих могла нигде друго да се запослим, па са осмехом обављам свој посао, а стари људи осете кад је неко према њима добронамеран”, навела је Весна Петрић.

Из буџета града за услугу помоћ у кући старим лицима издвојено је 15 милиона динара, а помоћник градоначелнка Владан Милић, истиче да су овом услугом комплетирали све социјалне намене које су исељене из Центра за социјални рад.

Помоћник градоначелника Чачка Владан Милић, фото: ПЗС

„Град је за услугу личног пратиоца, аситента детету и геронто домаћице издвојио 45 милиона динара. Услуга помоћ у кући пружа се на подручју Чачка и Мрчајеваца, а циљ нам је да је проширимо и на сва сеоска подручја”, истакао је Милић.


ПЗС

Датум објаве: 31.01.2018.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!