Нова фискултурна сала за особе са инвалидитетoм

 

Чачак - Почели су радови на изградњи фискултурне сале коју ће користити ученици Школе за основно и средње образовање Први новембар” и корисници услуга Установе за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју Зрачак”.

Вредност целе инвестиције је 75 милиона динара, од чега је из буџета града издвојено 44,5 милиона, а Министарство привреде издвојилоје 30,5. Полагању камена темељца присуствовао је и државни секретар Драган Стевановић.

Државни секретар Министарства привреде Драган Стевановић, фото: ПЗС

„Министарсво привреде спроводи програм са европском инвестиционом банком. Улагање у градњу фискултурне сале у Чачку је један од њих, а у плану је да у 2018. буду реализована још три пројекта. То је одличан начин да помогнемо и дамо свој допринос, али и да имамо увид на који начин локална власт распоређује новац из буџета. Град Чачак се показао одличним, јер на адекватан начин врши улагање новачних средстава”, изјавио је Стевановић.

Фискултурна сала коју ће користити ученици школе “1. новембар” и корисници “Зрачака” како истиче градоначлиник Чачка, Милун Тодорвић, веома је важна ивестиција за град Чачак.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, фото:ПЗС

„Изградњом сале додатно ћемо помоћи суграђанима који имају проблем са инвалидитетом. На тај начин, уз специјалну школу и Установу Зрачак биће комплетирана понуда за све њих. Захваљујући министарству привреде успећемо да реализујемо овај пројекат и драго ми је што имамо одличну сарадњу”, навео је Тодоровић.

Ученици школе 1. Новембар” нижу спортске успехе на домаћим и иностраним такмичењима, стога ће нова сала, како истиче директор Милорад Ђондрић, значити још боље тренинге и нада се још више медаља.

Директор школе ,,1. новембар" Милорад Ђондрић, фото: ПЗС

„Велико је задовољство што ћемо имати нову салу. Користиће је наши спортисти, садашњи и бивши ученици и оно што је кључно, моћи ће да тренирају сваки дан. На тај начин унапредићемо сам наставни процес ученицама наше школе и побољшати ваншколске активности”, закључио је Ђондрић.

Тренер за корективни рад у установи “Зрачак”, Немања Трнавац истакао је да изградња нове сале представља омаж свим спортистима који су остварили велике успехе.

Тренер за корективни рад у установи “Зрачак” Немања Трнавац, фото: ПЗС

„Дугогодишњи напори коначно се спроводе у пракси. Битно је да побољшамо услове за особе са инвалидитетом и да им пружимо више могућности. У сали ћемо моћи да одржавамо бројна такмичења и да побољшамо услугу “Зрачка” за све кориснике”, каже Трнавац.

Нова сала имаће три дела тако да ће три групе моћи тренирати.

ПЗС

 

 

 

Датум објаве: 24.01.2018.

Share


ФОТОГРАФИЈА


Фото: ПЗС

АУДИО

Ова објава нема аудио снимак!

ВИДЕО

Ова објава нема видео снимак!